min hotellplan =)

Project Hotell, svenska & Praktisk marknadsföring ht 09.

 

Jag ska starta ett lantgårdshotell **** med hästiinriktning. Meningen är att hästvana människor som vill koppla av, rida fina hästar i fin miljö, ska kunna koppla av tillsammans på deras egna sätt.

Eftersom att rida är som en slags avkoppling tycker jag att det passar bra att lägga in en SPA avdelning på hotellet.  

 

Dessutom ska det finnas en konferens avdelning. En konferens grupp behöver göra roliga saker och lära känna varandra för att få en trevlig konferensvistelse. Då är det väldigt bra med ridning.

 

Det skall finnas olika svårighetsgrader på dom olika hästarna. Man får alltså fylla i ett papper när man bokar hotellet. På pappret får man fylla i allt det vanliga plus hur rid van man är. I form av ett, tre eller fem  ”hästskor” istället för stjärnor. På så vis kan vem som helst besöka hotellet.

 

Boendet kommer inrikta sig till det felsta målgrupperna inom branchen. De vill säga:

Singlar

DINKIS

SINDiS

Generation X.

Den ända målgruppen som utesluts är barnfamiljer. Däremot kan även denna målgruppen besöka hotellet ifall barnen inte är för små, och ridvana. Detta för att det inte kommer finnas så många mini ponnyer.

 

Boendets hästar skall bestå av samma ras. Eftersom att hotellet ska ligga i Portugal så kommer rasen vara Lusitanos. En latinsk häst som har funnits i Portugal sedan urminnes tider. Detta gör att gästerna får en kultur upplevelse. Dom får rida på Portugals egna ras, Lusitanos och uppleva Portugals natur ifrån deras rygg.

 

Gården har alltså egen uppfödning. Det gör att personalen känner hästarna ut och in, vilket gör det lättare att anpassa hästen till gästen så att allting blir rätt.

 

Det kommer finnas mycket personal på gården så att både stallet, hagarna och själva rummen ser fräscht ut. Man kan välja om man vill hushålla sig själv med mat , annars finns det  en resturang i byggnaden. Det kostar inte extra att äta där ifrån.

 

Självklart behöver man inte rida om man inte vill. Hotellet kommer inte ligga alldeles för centralt, men det finns ändå en småstad i närheten. Du kan alltså komma till vårt hotell för att koppla av på en lantgård, vara nära hästarna från marken, och bara ta det lugnt.

Självklart finns det flesta aktiviteterna ifrån hästryggen.



who's the man?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0